Angela Merkel: Germania nu caută să-şi consolideze prezenţa militară în Afganistan

Germania va continua să conducă misiunea NATO de pregătire militară din nordul Afganistanului, dar nu caută să-şi consolideze prezenţa militară în zonă, a declarat joi cancelarul german, Angela Merkel, citată de site-ul agenţiei Reuters.

428 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel: Germania nu caută să-şi consolideze prezenţa militară în Afganistan

Angela Merkel: Germania nu caută să-şi consolideze prezenţa militară în Afganistan

Merkel a afirmat că va aştepta să vadă efectul evaluării NATO a solicitării din partea autorităţilor militare ale alianţei de a trimite mai multe trupe în Afganistan.

”Nu cred că suntem primii în linie la desfăşurarea capacităţilor noastre acolo. Este important să ne asigurăm că este garantată stabilitatea în zona de nord”, a spus Merkel după o întrevedere cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Stoltenberg a precizat anterior că o decizie în acest sens urmează să fie anunţată în următoarele săptămâni.

NATO are deja aproximativ 13.450 de militari în Afganistan, inclusiv în jur de 6.900 de americani, care au rolul de a pregăti forţele armate afgane. Marţi, presa americană a relatat că oficialii militari din SUA recomandă trimiterea a încă cel puţin 3.000 de militari americani în Afganistan pentru a contracara ofensiva insurgenţilor talibani, preşedintele Donald Trump urmând să decidă în privinţa acestor planuri până la summitul NATO din data de 25 mai.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici