Angela Merkel îşi exprimă respectul faţă de decizia premierului grec de a demisiona

Cancelarul german Angela Merkel l-a sunat luni pe premierul grec Giorgios Papandreou pentru a-şi exprima "respectul" faţă de decizia lui de a demisiona, a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului de la Berlin.

257 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel îşi exprimă respectul faţă de decizia premierului grec de a demisiona

Angela Merkel (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

Merkel i-a spus că apreciază "ceea ce a realizat el", lăudându-i "curajul şi forţa de convingere", a adăugat purtătorul de cuvânt al cancelariei Steffen Seibert, în cadrul unei conferinţe de presă.

Papandreou a promis duminică seara că va demisiona în cadrul formării unui Guvern de uniune naţională desemnat să aplice politica de austeritate care ar urma să îi permită Greciei să îşi redreseze finanţele publice şi să rămână în cadrul zonei euro.

"Cancelarul şi-a exprimat respectul faţă de decizia premierului" de a renunţa la putere pentru a facilita o ieşire din criză a ţării sale, a declarat Steffen Seibert.

"Grecia are nevoie de reforme vaste şi de măsuri economice importante. Este un drum dificil (...) dar şi unul inevitabil", a subliniat Merkel în discuţia sa prin telefon cu Papandreou.

"Cei doi (oficiali) au convenit asupra faptului că prioritatea absolută a Guvernului de tranziţie va fi aplicarea tuturor deciziilor europene" înainte de organizarea alegerilor legislative anticipate, a afirmat Seibert.

Papandreou a convenit cu rivalul său conservator Antonis Samaras asupra unui plan de austeritate dictat de UE şi FMI pentru aprobarea acordului de la Bruxelles din 27 octombrie privind salvarea ţării şi proclamarea alegerilor legislative anticipate în februarie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici