Angela Merkel, realeasă în funcţia de preşedinte al CDU cu un rezultat record

Cancelarul german Angela Merkel a fost realeasă, marţi, la Hanovra la conducerea Uniunii Creştin-Democrate (CDU) cu 97,94 la sută din voturi, acesta fiind cel mai bun rezultat al său de când se află la preşedinţia partidului.

217 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel, realeasă în funcţia de preşedinte al CDU cu un rezultat record

Angela Merkel, realeasă în funcţia de preşedinte al CDU cu un rezultat record (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Liderul conservator, care va care candida pentru al treilea mandat de cancelar al Germaniei peste zece luni, a obţinut un rezultat mai bun decât în urmă cu doi ani, când a fost realeasă cu 90,4 la sută din voturi.

Cancelar timp de şapte ani, Angela Merkel conduce CDU de 12 ani.

Ea a fost prima femeie care a ajuns la conducerea unui partid politic major în Germania în 2000.

Angela Merkel a fost întâmpinată cu aplauze furtunoase marţi, la congresul CDU, întrunit la Hanovra, unde a susţinut un discurs de o oră în care a vorbit despre bilanţul său la conducerea partidului.

"Acest guvern este cel mai bun guvern de după Reunificare", realizată în 1990, a declarat Merkel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici