Angela Merkel şi Nicolas Sarkozy, liderii preferaţi de europeni

Cancelarul german, Angela Merkel, este liderul preferat de britanici, germani, italieni şi spanioli, ea fiind urmată de Nicolas Sarkozy, potrivit unui sondaj OpinionWay publicat sâmbătă de cotidianul francez Le Figaro.

13 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel şi Nicolas Sarkozy, liderii preferaţi de europeni

Nicolas Sarkozy şi Angela Merkel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit anchetei, 65 la sută dintre persoanele chestionate au o "părere bună" despre Merkel şi 51 la sută despre Sarkozy.

Pe locul următor se află premierul britanic Gordon Brown, aflat la egalitate cu omologul său spaniol Jose Luis Zapatero (45 la sută). Silvio Berlusconi, şeful Guvernului italian, se clasează pe ultimul loc, cu 25 la sută.

La întrebarea care este influenţa celor cinci lideri la nivel european, preşedintele francez şi cancelarul german se află la egalitate, 72 la sută din persoanele chestionate afirmând că aceştia au influenţă.

Pe aceeaşi temă, Gordon Brown obţine 56 la sută, Silvio Berlusconi 45 la sută, iar Jose Luis Zapatero 38 la sută.

Sondajul a fost realizat, după metoda cotelor, în perioada 26-28 mai, pe un eşantion reprezentativ de 4.040 de persoane din Marea Britanie, Germania, Spania şi Italia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici