Angela Merkel susţine că întoarcerea voluntară a refugiaţilor în Siria trebuie supravegheată de ONU

Orice întoarcere voluntară a refugiaţilor în Siria ar trebui supravegheată de Naţiunile Unite, a declarat marţi cancelarul german Angela Merkel în urma unei întâlniri cu liderii Turciei, Marii Britanii şi Franţei pe marginea summitului NATO, relatează Dpa.

502 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel susţine că întoarcerea voluntară a refugiaţilor în Siria trebuie supravegheată de ONU

Angela Merkel susţine că întoarcerea voluntară a refugiaţilor în Siria trebuie supravegheată de ONU

Merkel a declarat că ar trebui să păstreze "contactul" cu preşedintele turc Tayyip Erdogan, premierul britanic Boris Johnson şi preşedintele francez Emmanuel Macron pe tema reîntoarcerii refugiaţilor în Siria.

Cancelarul german a declarat de asemenea că cei patru lideri îşi păstrează angajamentul de a continua lupta împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic.

Turcia a fost afectată de critici la nivel internaţional în luna octombrie, după ce a lansat o operaţiune militară în nord-estul Siriei împotriva forţelor kurde.

Emmanuel Macron a subliniat că dialogul de marţi a avut rolul de "clarificare strategică".

Preşedintele francez şi omologul său american, Donald Trump, au avut marţi o discuţie în contradictoriu privind lupta împotriva grupării teroriste Stat Islamic şi în privinţa repatrierii cetăţenilor europeni care au luptat în Siria şi Irak.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
m.britanie,
siria,
onu

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici