Angela Merkel: Uniunea Europeană are nevoie de o politică externă coerentă

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a afirmat că cea mai mare provocare cu care se va confrunta Uniunea Europeană în următorii ani va fi definirea unei politici externe coerente, adăugând că statele UE vor trebui să adopte o singură poziţie în relaţiile externe, relatează Politico.eu.

566 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel: Uniunea Europeană are nevoie de o politică externă coerentă

Angela Merkel: Uniunea Europeană are nevoie de o politică externă coerentă

Merkel, care este aproape să câştige cel de al patrulea mandat de cancelar după alegerile ce vor avea loc pe 24 septembrie, şi-a exprimat speranţa că, într-un termen scurt de timp, va fi găsită o soluţie pentru relocarea migranţilor ce au ajuns pe teritoriul UE.

În interviul publicat duminică de ziarul german Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, Angela Merkel a declarat că statele membre UE trebuie să adopte cât mai urgent o poziţie comună în relaţiile cu Rusia şi cu China.

”Lumea trebuie să vadă că statele membre nu se vor abate de la un consens european pe aceste probleme”, a precizat cancelarul german, adăugând că este posibil ca uneori interesele naţionale să aibă de suferit în favoarea Blocului comunitar.

Cancelarul Germaniei l-a criticat pe preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan.

”Ceea ce vedem acum cu cetăţenii germani aflaţi în custodia Turciei este foarte grav şi inacceptabil”, a spus Merkel, ţinând să precizeze că Turcia s-a distanţat foarte mult de Europa şi de valorile sale. Merkel a afirmat că este inutil să se mai negocieze cu Turcia şi că este timpul ca negocierile de aderare să fie suspendate sau chiar oprite. ”Sunt mai multe opţiuni pe masă”, a adăugat cancelarul Germaniei.

În a doua parte a acestei luni în Germania vor avea loc alegeri parlamentare, iar potrivit unor sondaje de opinie recente, formaţiunea Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta) se va clasa pe primul loc, iar Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga) ar urma să obţină poziţia secundă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici