Angela Merkel va participa la mitingurile electorale ale lui Nicolas Sarkozy

Cancelarul german Angela Merkel va participa la mitingurile electorale ale preşedintelui francez Nicolas Sarkozy din primăvară, potrivit unor extrase din discursul pe care secretarul general al CDU urmează să îl rostească sâmbătă după-amiază la Paris.

175 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel va participa la mitingurile electorale ale lui Nicolas Sarkozy

Angela Merkel şi Nicolas Sarkozy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Angela Merkel îl va susţine pe Nicolas Sarkozy la reuniunile electorale din primăvară", potrivit discursului lui Hermann Gröhe, aşteptat la Consiliul naţional al UMP, din care AFP a obţinut unele fragmente.

CDU, partidul creştin-democrat a cancelarului Angela Merkel, este convins că Nicolas Sarkozy este "persoana potrivită pentru Elysée şi că va fi şi pe viitor", potrivit aceluiaşi discurs.

Susţinerea pe care Merkel şi partidul său i-o acordă lui Sarkozy nu este o surpriză, deoarece ei fac parte din aceeaşi familie politică. În Parlamentul European, deputaţii UMP discută adeseori cu cei ai CDU în cadrul grupului Partidului Popular European (PPE), care reuneşte formaţiuni politice democrat-creştine, conservatoare şi de centru-dreapta.

Pe de altă parte, Sarkozy a susţinut-o pe Angela Merkel în toamna lui 2009 la alegerile din Germania.

Discursul lui Gröhe rezervă, de asemenea, câteva critici la adresa lui François Hollande şi a Partidului Socialist.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici