Angela Merkel vrea ca un politician german să devină preşedinte al Comisiei Europene - Handelsblatt

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, are ca prioritate alegerea unui politician german în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, afirmă surse din cadrul Guvernului de la Berlin şi de la Bruxelles citate de cotidianul Handelsblatt.

583 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel vrea ca un politician german să devină preşedinte al Comisiei Europene - Handelsblatt

Angela Merkel vrea ca un politician german să devină preşedinte al Comisiei Europene - Handelsblatt

Până acum, surse guvernamentale germane afirmau că Angela Merkel îl va susţine pe Jens Weidmann, actualul guvernator al Băncii Naţionale din Germania (Bundesbank) pentru a deveni preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE) la finalul mandatului lui Mario Draghi.

Însă, acum, Angela Merkel a reevaluat priorităţile, stabilind obiectivul ca un politician german să devină preşedinte al Comisiei Europene după scrutinul europarlamentar din 2019, au declarat sursele citate.

"Prioritatea Angelei Merkel nu mai este Banca Centrală Europeană, ci Comisia Europeană", a declarat, sub protecţia anonimatului, un oficial guvernamental german de rang înalt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici