Anglia: Persoanele ce comit infracţiuni violente vor purta un aparat care verifică dacă încalcă interdicţia de a consuma alcool

  • Infractorii care comit încălcări ale legii violente din cauza consumului de alcool vor fi obligaţi să poate dispozitive de umărire pentru 120 de zile.
  • Aceste dispozitive vor măsura dacă este alcool în transpiraţia lor
  • Consumul de alcool pentru ei va fi interzis sub noua legislaţie din Anglia şi Ţara Galilor
411 afișări
Imaginea articolului Anglia: Persoanele ce comit infracţiuni violente vor purta un aparat care verifică dacă încalcă interdicţia de a consuma alcool

Anglia: Persoanele ce comit infracţiuni violente vor purta un aparat care verifică dacă încalcă interdicţia de a consuma alcool

Dispozitivele de urmărire montate pe picior vor veni alături de un ordin de restricţie de la consumul de alcool. Dispozitivul va măsura transpiraţia la fiecare 30 de minute pentru a verifica dacă s-a consumat alcool. Dacă rezultatul va arăta ca persoana a consumat alcool, ea va fi dusă în instanţă şi poate primi amendă, o prelungire a interdicţiei sau chiar închisoare.

Aproximativ 39% din infracţiunile violente din Marea Britanie au fost săvârşite sub influenţa alcoolului, iar daune sociale şi economice produse sunt estimate la 21,4 miliarde de lire, potrivit Ministrului Justiţiei.

Aparatul va face diferenţa între produsele sanitare bazate pe alcool şi alcoolul de consum, potrivit oficialilor.

Ministrul Justiţiei, Kit Malthouse a spus că sistemul poate ajuta persoanele să îşi schimbe viaţa şi comportamentul în bine.

În testele iniţiale s-a constatat că în 97% din cazuri aparatul s-a dovedit eficient pentru persoanele monitorizate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici