Anglia va interzice unele articole din plastic de unică folosinţă, din octombrie

  • Anglia va interzice o serie de articole din plastic de unică folosinţă, cum ar fi tacâmurile, farfuriile şi bolurile, începând cu luna octombrie, în încercarea de a limita poluarea cu plastic în creştere, a anunţat sâmbătă departamentul britanic de mediu.
  • Decizia vine în urma unei consultări publice a guvernului, în cadrul căreia 95% dintre respondenţi s-au declarat în favoarea interdicţiilor, a precizat departamentul într-un comunicat.
284 afișări
Imaginea articolului Anglia va interzice unele articole din plastic de unică folosinţă, din octombrie

Anglia va interzice unele articole din plastic de unică folosinţă, din octombrie

Cunoaştem cu toţii impactul absolut devastator pe care plasticul îl poate avea asupra mediului şi a vieţii sălbatice", a declarat secretarul pentru mediu, Thérèse Coffey. „Aceste noi interdicţii privind materialele plastice de unică folosinţă vor continua activitatea noastră vitală de protejare a mediului”.
 
Majoritatea materialelor plastice pot rămâne intacte timp de secole şi pot deteriora oceanele, râurile şi pământul, unde milioane de tone ajung ca deşeuri în fiecare an. Organizaţia Naţiunilor Unite afirmă că deceniile de utilizare excesivă a materialelor plastice de unică folosinţă au provocat o "catastrofă ecologică globală", potrivit Reuters.
 
Guvernul a declarat că se estimează că Anglia foloseşte anual 2,7 miliarde de tacâmuri de unică folosinţă, majoritatea din plastic, precum şi 721 de milioane de farfurii de acest tip, însă doar 10% dintre acestea ajung să fie reciclate.
 
Interzicerea din Anglia va include, de asemenea, tăvile de plastic de unică folosinţă, beţişoarele pentru baloane şi unele tipuri de pahare şi recipiente pentru alimente din polistiren.
 
O interdicţie privind furnizarea de paie şi agitatoare din plastic şi de beţişoare de bumbac cu tulpini din plastic a intrat în vigoare în Anglia în 2020.
 
Grupul de campanie împotriva plasticului A Plastic Planet a salutat ultimele interdicţii, dar a cerut limitări suplimentare, în special în ceea ce priveşte pliculeţele.
 
Pliculeţul de plastic, simbolul suprem al stilului nostru de viaţă dependent de comoditate, ar trebui să fie următoarea ţintă... 855 de miliarde de pliculeţe sunt folosite anual, fără a fi reciclate niciodată", a declarat Sian Sutherland, cofondator al grupului.
 
Guvernul britanic a declarat că ia în considerare, de asemenea, limitarea folosirii altor articole din plastic care sunt aruncate în mod obişnuit şi "promblematice", inclusiv şerveţele umede, filtre de tutun şi pliculeţe.
 
Guvernele din întreaga lume iau măsuri drastice în ceea ce priveşte utilizarea plasticului de unică folosinţă în diferite grade, iar un sondaj global realizat anul trecut a arătat că trei din patru persoane doresc ca plasticul de unică folosinţă să fie interzis cât mai curând posibil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici