Animale abandonate, fără hrană şi fără apă, la grădina zoologică din Tripoli - VIDEO

O echipă de intervenţie de urgenţă a fundaţiei "Vier Pfoten" Internaţional a acordat primele îngrijiri animalelor abandonate de la grădina zoologică din capitala libiană Tripoli, traumatizate de conflictul civil din Libia.

492 afișări
Imaginea articolului Animale abandonate, fără hrană şi fără apă, la grădina zoologică din Tripoli - VIDEO

Animale abandonate, fără hrană şi fără apă, la grădina zoologică din Tripoli

Zoo Tripoli a fost părăsită de personal după înaintarea forţelor rebele, animalele fiind abandonate complet, fără apă şi fără hrană. Imagini şocante, cu animalele letargice din cauza condiţiilor atroce, au fost făcute publice în presa internaţională, iar "Vier Pfoten" a trimis de urgenţă o echipă operativă care să acorde primele îngrijiri, se arată într-un comunicat de luni al fundaţiei.

Echipa de intervenţie rapidă a "Vier Pfoten" Internaţional a fost prima care a ajuns, săptămâna trecută, la gradina zoologică din Tripoli, răspunzând apelului pentru salvarea celor peste 700 de animale de aici care au fost abandonate şi traumatizate în urma conflictului din Libia.

Echipa este compusă din specialişti dedicaţi şi este însoţită de Jeremy Mansfield, cea mai cunoscută şi premiată personalitate a radioului din Africa de Sud şi nepot onorific al fostului preşedinte Nelson Mandela.

"Vier Pfoten" va interveni pentru salvarea lor colaborând cu mai multe organizaţii şi voluntari pentru a asigura un sistem continuu de hrănire şi asistenţă medicală pentru animale.

Războiul civil din Libia a continuat de la începutul anului şi până astăzi. Grădina zoologică din Tripoli a fost abandonată după ce forţele rebele s-au apropiat de zona acesteia, iar animalele au fost complet uitate.

"Am făcut o evaluare a tuturor animalelor pentru a determina care sunt cele mai mari priorităţi şi care sunt nevoile lor individuale", a aratat doctorul Amir Khalil, liderul proiectului de intervenţie de urgenţă al "Vier Pfoten". Stocurile de vaccinuri, compromise după defectarea sistemelor de refrigerare, au fost reîntregite joi, de către organizaţie.

"Vom porni implementarea unui sistem de asistenţă medicală, de întremare şi hrănire, vizând pentru început 32 de prădători. Va trebui totodată să gasim foarte urgent o sursă de hrană pentru antilope", a spus Khalil.

În următoarele săptămâni, echipa va depune eforturi pentru a asigura un flux continuu de provizii pentru îngrijirea animalelor şi va oferi personalului de la Zoo consiliere de specialitate şi şedinţe de training.

"Vier Pfoten are nevoie de sprijin şi asistenţă pentru a îngriji aceste victime ale războiului. Animalele nu pot fugi şi nu se pot refugia în alte ţări. Sunt închise în cuşti, iar suferinţele lor sunt atroce", spune într-o înregistrare Khalil. În spatele sau, un tigru îşi mesteca propria coadă, făcând ca apelul să aibă un şi mai mare impact.

"Vier Pfoten" a mai oferit ajutor de urgenţă animalelor în suferinţă din Orientul Mijlociu. Organizaţia a ajutat să supravieţuiască sute de animale părăsite în timpul revoltelor din Egipt, de la începutul acestui an.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici