Anorexie la 5 ani: 100 de copii britanici au primit îngrijiri pentru această boală în ultimii trei ani

O sută de copii din Marea Britanie cu vârste cuprinse între 5 şi 7 ani au primit îngrijiri medicale pentru anorexie în ultimii trei ani, potrivit cifrelor oficiale date publicităţii luni.

512 afișări
Imaginea articolului Anorexie la 5 ani: 100 de copii britanici au primit îngrijiri pentru această boală în ultimii trei ani

Anorexie la 5 ani: 100 de copii britanici au primit îngrijiri pentru această boală în ultimii trei ani (Imagine: Shutterstock)

Aproximativ 2.000 de copii de la 5 la 15 ani au fost trataţi pentru tulburări de alimentaţie. Dintre aceştia, aproape 600 au sub 13 ani, 98 au între 5 şi 7 ani, iar 99 au între 8 şi 9 ani, potrivit cifrelor transmise de 35 de spitale din Marea Britanie.

De asemenea, aproximativ 1.500 de adolescenţi cu vârste între 13 şi 15 ani au fost monitorizaţi pentru anorexie. Fenomenul poate fi subestimat, întrucât unele instituţii au refuzat să transmită datele proprii. Aceste cifre au fost făcute publice, astfel că experţii au solicitat la începutul acestui an intervenţia rapidă pentru a preveni probleme de alimentaţie la copii.

Aproximativ trei copii din 100.000 cu vârste sub 13 ani se confruntă cu probleme alimentare în Marea Britanie şi Irlanda, potrivit unei anchete publicate în aprilie 2011 de Institutul de Sănătate a Copiilor de la Universitatea UCL din Londra.

Potrivit directorului general al organizaţiei britanice B-eat, Susan Ringwood, copiii sunt influenţaţi de imaginile publicate în reviste.

"Genetica are un rol important (în anorexie), dar după un deceniu, presiunile culturale şi imaginea corpului par, de asemenea, să fi influenţat tinerii", a spus Susan Ringwood, citată de "Sunday Telegraph".

Pe lângă această problemă, Marea Britanie are cea mai mare rată de obezitate din Europa, 24,5 la sută din populaţia adultă fiind considerată obeză, potrivit unui studiu realizat în 2010 de către Uniunea Europeană şi Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici