Antonio Tajani, preşedintele PE: Parlamentul European îl susţine pe Cristian Preda

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a transmis pe Twitter că legislativul UE îl susţine pe Cristian Preda, după ce preşedintele Consiliului de onoare al Ordinului „Steaua României” a anunţat că forul a discutat solicitarea retragerii decoraţiei acordate europarlamentarului român.

1388 afișări
Imaginea articolului Antonio Tajani, preşedintele PE: Parlamentul European îl susţine pe Cristian Preda

Antonio Tajani, preşedintele PE: Parlamentul European îl susţine pe Cristian Preda

"Parlamentul European îl susţine pe Cristian Preda: un coleg respectat, un european devotat şi un patriot român. Statul de drept trebuie să fie sprijinit în România: tentativele de intimidare a lui ori/şi mânjire a reputaţiei sale sunt inacceptabile", afirmă liderul Parlamentului European pe Twitter.

Preşedintele Consiliului de onoare al Ordinului „Steaua României”, Costin Georgescu, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că forul se va întâlni miercuri, la Palatul Cotroceni, pentru a discuta solicitarea retragerii decoraţiei acordate în 2009 europarlamentarului Cristian Preda.

Forul s-a reunit însă nu a fost posibilă luarea unei decizii din lipsă de cvorum.

Europarlamentarul Cristian Preda a fost chemat, în 14 martie, în faţa Consiliului de Onoare al ordinului Steaua României, ca urmare a criticilor aduse în Parlamentul European Guvernelor Grindeanu şi Tudose.

"Prigoana a început. Întrucât am criticat în PE Guvernele Grindeanu şi Tudose, sunt chemat în faţa Consiliului de Onoare al Ordinului Steaua României, pentru a răspunde unui denunţ care reia acuzaţiile PSD-ALDE de defăimare a ţării. Mă vor judeca: Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu, doctorul Şerban Brădişteanu (da, acela condamnat!), Mircea Geoană, fostul director SRI Costin Georgescu şi generalul Degeratu. Consiliul e prezidat de fostul preşedinte al Academiei Ionel Haiduc", anunţase europarlamentarul, pe Facebook.

Ionel Haiduc şi-a dat demisia din Consiliul de Onoare în 13 martie, potrivit site-ului Administraţiei Prezidenţiale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici