Antony Blinken a sosit miercuri la Kiev pentru întâlniri cu „oficiali ucraineni cheie”

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a sosit miercuri la Kiev pentru întâlniri cu „oficiali ucraineni cheie”, inclusiv cu preşedintele Volodimir Zelenski şi cu ministrul de externe Dmytro Kuleba, anunţă CNN.

150 afișări
Imaginea articolului Antony Blinken a sosit miercuri la Kiev pentru întâlniri cu „oficiali ucraineni cheie”

Antony Blinken a sosit miercuri la Kiev pentru întâlniri cu „oficiali ucraineni cheie”

Călătoria sa are loc în condiţiile în care contraofensiva Ucrainei a decurs mai lent decât se spera.

De asemenea, se aşteaptă ca Blinken să anunţe o nouă finanţare de peste 1 miliard de dolari pentru Ucraina, potrivit unui înalt oficial al Departamentului de Stat.

Kievul a fost ţinta unor rachete ruseşti în cursul nopţii, care au fost interceptate, potrivit administraţiei militare a oraşului.

Blinken a sosit la Kiev miercuri dimineaţă, după ce a făcut o călătorie de o noapte cu trenul din Polonia, la fel ca aproape toţi vizitatorii de profil înalt în Kievul devastat de război, inclusiv preşedintele american Joe Biden, care a făcut această călătorie în februarie.

Este a treia sa vizită în capitala Ucrainei de la invazia pe scară largă a Rusiei.

În aprilie 2022, el a mers în Ucraina alături de secretarul apărării Lloyd Austin, la doar câteva săptămâni după ce forţele ruseşti se retrăseseră din zonele aflate imediat la nord de Kiev. A doua sa călătorie a avut loc în septembrie anul trecut, în timp ce prima mare contraofensivă a Ucrainei era în curs de desfăşurare în regiunea Harkov.

Potrivit Departamentului de Stat, Blinken a mai mers pentru scurt timp în Ucraina în martie 2022, când s-a întâlnit la graniţa cu Kuleba.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici