Antony Blinken: Imaginile din Bucha - un „pumn în stomac"

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, declară că imaginile cu civili ucraineni morţi surprinse în oraşul Bucha după plecarea trupelor ruseşti au venit ca „un pumn în stomac".

2805 afișări
Imaginea articolului Antony Blinken: Imaginile din Bucha - un „pumn în stomac"

Antony Blinken: Imaginile din Bucha - un „pumn în stomac"

Comentariile lui Blinken într-un interviu acordat duminică CNN au fost făcute la o zi după ce forţele ucrainene au intrat în oraşul de lângă Kiev şi au găsit ceea ce oficialii şi martorii afirmă că sunt cadavrele a aproape 300 de civili ucişi de trupele ruseşti.

„Nu putem să nu vedem aceste imagini ca pe un pumn în stomac. Trebuie să existe responsabilitate. Cred că cel mai important lucru este că nu putem deveni insensibili, este realitatea a ceea ce se întâmplă în fiecare zi, atâta timp cât brutalitatea Rusiei împotriva Ucrainei continuă", a spus Blinken.

Acesta a ocolit întrebarea dacă Statele Unite consideră că trupele ruseşti au comis un genocid.

„Vom documenta cu atenţie tot ceea ce vedem, vom pune totul cap la cap pentru a ne asigura că instituţiile şi organizaţiile relevante analizează acest lucru, inclusiv Departamentul de Stat", a spus el.

Aceste instituţii includ autorităţile judiciare ucrainene şi Curtea Penală Internaţională, care investighează presupuse crime de război şi crime împotriva umanităţii în Ucraina.

Mai multe cadavre ale unor bărbaţi civili au fost găsite sâmbătă pe o stradă din Bucha, oraş din nord-vestul Kievului. Un jurnalist ucrainean spunea că, în retragere, ruşii au omorât toţi bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici