Antony Blinken s-a întâlnit cu Mahmoud Abbas şi vrea relansarea relaţiilor SUA cu Autoritatea Palestiniană

  • Antony Blinken s-a întâlnit cu Mahmoud Abbas, la Ramallah, şi a pledat pentru relansarea relaţiilor Statelor Unite cu Autoritatea Palestiniană.
  • Blinken: "Sunt aici pentru a evidenţia angajamentul Administraţiei SUA în favoarea relaţiei cu Autoritatea Palestiniană."
  • Statele Unite ar putea acorda încă 75 de milioane de dolari Autorităţii Palestiniene.
223 afișări
Imaginea articolului Antony Blinken s-a întâlnit cu Mahmoud Abbas şi vrea relansarea relaţiilor SUA cu Autoritatea Palestiniană

Foto: Profimedia

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, s-a întâlnit marţi, la Ramallah, cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, anunţând intenţia Administraţiei Joseph Biden de relansare a relaţiilor cu liderii palestinieni.
 
"După cum i-am spus preşedintelui Mahmoud Abbas, sunt aici pentru a evidenţia angajamentul Administraţiei SUA în favoarea relaţiei cu Autoritatea Palestiniană", a declarat Antony Blinken.
 
"După cum le-am spus premierului israelian, Benjamin Netanyahu, şi preşedintelui Mahmoud Abbas, Statele Unite vor continua procedurile pentru redeschiderea consulatului din Ierusalim. Este un pas important", a adăugat Antony Blinken, citat de cotidianul The Times of Israel.
 
Administraţia Joseph Biden se opune acţiunilor unilaterale care pot afecta perspectivele de pace, precum "activităţile de colonizare, demolările de case, anexarea de teritorii, instigările la violenţă sau acordarea de compensaţii indivizilor care au comis acte de tip terorist", a subliniat Antony Blinken.
 
Secretarul de Stat american a anunţat intenţia Administraţiei Joseph Biden de a cere Congresului SUA alocarea a încă 75 de milioane de dolari Autorităţii Palestiniene. Din această sumă, 5,5 milioane de dolari ar urma să fie oferite pentru asistenţă umanitară imediată în Fâşia Gaza.
 
Peste 100.000 de persoane din Fâşia Gaza au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele din cauza recentelor bombardamente israeliene, soldate cu 240 de morţi şi mii de răniţi. Sute de clădiri, inclusiv rezidenţiale, au fost distruse în Fâşia Gaza.
 
În Israel, bilanţul atacurilor cu rachete lansate din Fâşia Gaza a fost de 13 morţi şi mii de răniţi.
 
Anterior, în cursul întrevederii cu premierul israelian în exerciţiu, Benjamin Netanyahu, Antony Blinken a subliniat că Washingtonul "se va asigura că mişcarea Hamas nu va beneficia de asistenţa" umanitară acordată Fâşiei Gaza.
 
"Liderii ambelor părţi trebuie să ia măsuri pentru un curs mai bun al viitorului comun", a declarat Antony Blinken, referindu-se la Israel şi la Autoritatea Palestiniană.
 
Antony Blinken a subliniat că Statele Unite menţin angajamentele pentru securitatea şi apărarea Israelului, dar a pledat pentru măsuri de reducere a tensiunilor israelo-palestiniene. "Preşedintele Joseph Biden mi-a cerut să vin astăzi aici din patru motive: în primul rând, pentru a demonstra angajamentul SUA faţă de securitatea Israelului; apoi, pentru a demara eforturile pentru o mai mare stabilitate şi reducerea tensiunilor în Cisiordania şi în Ierusalim. Este necesară asistenţă umanitară urgentă pentru reconstrucţie în Fâşia Gaza şi trebuie să continuăm dezvoltarea relaţiilor noastre cu poporul palestinian şi cu Autoritatea Palestiniană", a subliniat Antony Blinken.
 
Antony Blinken efectuează, începând de luni, un turneu în Israel, Cisiordania, Egipt şi Iordania, în cadrul eforturilor diplomatice pentru reducerea tensiunilor între Israel şi palestinieni. Administraţia Joseph Biden a anunţat că susţine soluţia a două state în conflictul israelo-palestinian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici