Anul 2014 va fi marcat de conflicte între generaţii în Cuba, prezice santeria

Reprezentanţi ai religiei santeria, care îmbină practici creştine şi africane şi este cea mai răspândită în Cuba, au prezis că anul 2014 va fi marcat de conflicte între familii şi generaţii, precum şi moartea mai multor oficiali.

272 afișări
Imaginea articolului Anul 2014 va fi marcat de conflicte între generaţii în Cuba, prezice santeria

Anul 2014 va fi marcat de conflicte între generaţii în Cuba, prezice santeria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În tradiţionala lor "Scrisoare a Anului", reprezentanţii santeria, aşa-numiţii babalaos, au avertizat că, în 2014, în Cuba vor avea loc "conflicte, posibil chiar armate, între persoane şi între naţiuni".

"Dialogul şi respectul opiniei altor persoane este singurul mod de a evita aceste conflicte", adaugă babalaos în scrisoarea loc, publicată anual, începând din 1987.

Comisia Miguel Febles Padron, care se ocupă de întocmirea acestei scrisori, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă să anul 2014 va trece sub semnul Baba Eyiobe, principiul esenţial al tuturor lucrurilor, care prevede "organizare, dialog şi reconciliere".

De asemenea, în previziunile sale pentru 2014, santeria sugerează "moartea mai multor lideri politici şi religioşi", precum şi o "luptă între generaţii, cu consecinţe fatale". Astfel, reprezentanţii santeria recomandă să fie acordată "o atenţie deosebită formării etice şi morale a tinerilor".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici