Anunţul despre planul de asasinare care îl viza pe Putin a provocat reacţii ironice în presa rusă

Anunţul unui atentat pregătit de islamiştii ceceni împotriva premierului rus Vladimir Putin, cu şase zile înainte de alegerile prezidenţiale la care este favorit, "cade bine" pentru el, a susţinut ironic marţi o parte din presa din Rusia.

262 afișări
Imaginea articolului Anunţul despre planul de asasinare care îl viza pe Putin a provocat reacţii ironice în presa rusă

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu ştim cu adevărat dacă proiectul unui atentat a fost real sau nu, dar suntem siguri de faptul că Pervîi Kanal l-a anunţat cu şase zile înainte de alegerile prezidenţiale. Un atentat care pică bine", a ironizat comentatorul politic al postului de radio Kommersant FM, Oleg Kaşin.

"Este posibil ca un nou anunţ senzaţional, de aceste gen, să fie făcut de presa controlată de Kremlin cu mai puţin de o săptămână înainte de alegeri, fără permisiunea serviciilor responsabile de relaţiile publice?", a adăugat jurnalistul.

Principalul post de televiziune publică, Pervîi Kanal, a anunţat luni că un complot a fost dejucat de către serviciile secrete ucrainiene şi ruse, după ce a fost descoperit, în Ucraina, un grup având legături cu Doku Umarov, şeful rebeliunii islamiste din Caucazul rus şi "inamicul numărul unu" al Kremlinului.

Această informaţie a fost confirmată şi de purtătorul de cuvânt al premierului, Dmitri Peskov.

O parte din presa rusă şi-a exprimat uimirea privind alegerea momentului de a face publică această informaţie, din moment ce grupul de presupuşi terorişti a fost reţinut pe 4 ianuarie de către serviciile secrete ucrainiene, după explozia unei bombe artizanale într-un apartament din Odessa, conform televiziunii ruse.

"Este un atentat real sau o glumă?", menţiona cotidianul popular Moskovski Komsomoleţ.

"Teroriştii ar putea organiza un atentat", consideră comentatorul politic al postului de radio independent Ecoul Moscovei, Anton Oreh. "Dar cât de bine a picat acesta!", a adăugat Oreh.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici