Anunţul momentului. Jeff Bezos nu va mai fi CEO Amazon

  • Jeff Bezos a anunţat că nu va mai ocupa funcţia de CEO al Amazon
  • Funcţia va fi preluată de Andy Jassy, care lucrează pentru companie din 1990
  • Jeff Bezos rămâne totuşi preşedinte executiv
2654 afișări
Imaginea articolului Anunţul momentului. Jeff Bezos nu va mai fi CEO Amazon

Anunţul momentului. Jeff Bezos nu va mai fi CEO Amazon

Aceasta este vestea care a şocat toată lumea business-ului din America. Jeff Bezos, fondatorul Amazon, se retrage din funcţia de CEO de la Amazon începând cu trimestrul trei al acestui an.

Totuşi nu-şi va lua cu totul mâna de pe cel mai mare retailer online din lume, căci rămâne în funcţia de preşedinte executiv. Astfel, va avea timp să îşi îndrepte atenţia şi către alte proiecte, precum Earth Found, fondul pentru combaterea schimbărilor climatice şi publicaţia americană The Washington Post, pe care şeful Amazon a cumpărat-o în 2013.

Bezos a pornit de la un job de vară la Mc Donald’s pe când avea 16 ani, spune Business Insider. Acel job i-a deschis ochii şi l-a făcut să devină pasionat de automatizarea serviciilor. Între timp a devenit fondatorul unei companii cu o valoare de 1.600 de miliarde de dolari. Asta deşi la început Amazon vindea doar cărţi şi nu promitea prea mult.

Iar dacă la început sediul companiei a fost într-un apartament, să ştii că acum are vreo 33 de clădiri împrăştiate prin Seattle. Iti amintesc şi de divorţul lui Bezos de soţia sa din 2019, în urma căruia aceasta a rămas cu 4% din Amazon, ceea ce înseamnă circa 38 de miliarde de dolari, conform Mediafax. Totuşi, fosta soţie a şefului Amazon nu dă banii pe poşete şi pantofi. Este cel mai mare filantrop al lumii. . Iată ce părere au analiştii străini.             

  • „Cu siguranţă Jeff Bezos a atins deja viziunea pe care el o avea despre Amazon. Asta nu înseamnă că nu mai este loc de creştere în continuare, dar cu siguranţă el a atins deja ce avea de făcut. Este interesant că, ştii, Amazon doar ce şi-a anunţat rezultatele financiare de la finalul anului fiscal 2020. Aşadar, este un moment bun să semnaleze nişte schimbări ce vor avea loc în următorul an fiscal. Cred că asta fac ei chiar azi”, spune Ed Anderson, analist financiar. 

În poziţia de CEO al Amazon va fi acum Andy Jessy, care lucrează pentru companie încă din 1990. Nu este o figură mediatizată, însă este foarte respectat în cadrul companiei. În prezent este şeful subsidiarei web a grupului, iar în noiembrie 2020 avea un salariu de 394 de milioane de dolari. Are 53 de ani şi este şcolit la Harvard. Vine la conducerea gigantului după ce în 2020 compania a avut creşteri ale acţiunilor de 60%, iar 40% dintre cumpărăturile online din SUA s-au făcut chiar pe Amazon.

Venituri Amazon

  • 386 mld. dolari în 2020
  • 280 mld. dolari în 2019

Avere Jeff Bezos: aproape 200 mld.dolari

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici