Apple a devenit prima companie de 3 trilioane de dolari din lume

  • Apple a atins un record istoric în ceea ce priveşte valoarea de piaţă.
  • În ultimul an, vânzările companiei au crescut cu aproximativ 35%.
381 afișări
Imaginea articolului Apple a devenit prima companie de 3 trilioane de dolari din lume

Apple a devenit prima companie de 3 trilioane de dolari din lume

Apple a atins un nou record istoric. Producătorul de iPhone-uri a depăşit o valoare de piaţă de 3 trilioane de dolari luni, fiind prima companie tranzacţionată la bursă care a atins această cifră vreodată.

Acţiunile Apple (AAPL) au crescut pentru scurt timp cu aproximativ 3%, până la un nou maxim istoric de 182,88 USD, depăşind cei 182,85 USD per acţiune de care avea nevoie pentru a avea o valoare de 3 trilioane USD.

Valoarea de piaţă a Apple a depăşit pentru prima dată pragul de 1 trilion de dolari în august 2018, iar, doi ani mai târziu, în august 2020, a depăşit valoare de 2 trilioane de dolari.

Anul 2021 a fost unul bun pentru companie, vânzările crescând cu aproximativ 35% datorită milioanelor de clienţi ce şi-au achiziţionat ultimele modele de iPhone sau şi-au cumpărat abonamente pe Apple Music, Apple TV+, iCloud şi Apple Arcade.

În scurt timp, este posibil ca gigantului condus de Tim Cook să i se alăture în „clubul celor de 3 trilioane de dolari” şi compania Microsoft (MSFT) care valorează acum aproximativ 2,5 trilioane, notează CNN.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici