Apple îşi deschide primul magazin din India

Aproximativ 300 de persoane s-au aliniat marţi la magazinul Apple din Mumbai, în timp ce fanii şi-au făcut selfie-uri cu directorul executiv Tim Cook, care a inaugurat primul magazin de vânzare retail condus de companie din India, subliniind importanţa pieţei sale.

258 afișări
Imaginea articolului Apple îşi deschide primul magazin din India

Apple îşi deschide primul magazin din India

Oamenii s-au adunat din toată ţara, sperând să fie printre primii care intră în magazin într-un eveniment de deschidere cu muzică locală şi dansatori populari.

Unii fani au stat la coadă afară chiar din noaptea precedentă pentru a pune mâna pe produsele Apple, chiar dacă acestea sunt disponibile online în India.

„Fanul din mine n-a vrut să asculte”, a spus Purav Mehta, 30 de ani, pentru Reuters, în timp ce aştepta să primească semnătura lui Cook pe iPod Touch.

Mulţi purtau tricouri în stilul preferat de co-fondatorul Steve Jobs, şi-au tuns părul sub forma logo-ului Apple şi un fan a adus chiar şi o versiune a primului computer Apple lansat în 1984.

„Vibe-ul de aici este pur şi simplu diferit”, a spus Aan Shah, în vârstă de 23 de ani, care a călătorit din oraşul industrial de vest Ahmedabad pentru lansarea în capitala comercială a Indiei.
 
"Nu este ca şi cum ai cumpăra dintr-un magazin normal. Nu există nicio comparaţie. Este atât de interesant."
 
Dragostea lui pentru Apple l-a dus la deschideri de magazine ca tânăr student din New York şi Boston, unde a avut odată şansa să-l cunoască pe Cook, a spus el.
 
Apple s-a confruntat anterior cu obstacole în deschiderea magazinelor fizice de vânzare retail în naţiunea din Asia de Sud, dar produsele sale au fost disponibile pe site-uri web de comerţ electronic, în timp ce magazinul său online a fost deschis în 2020.
 
Noul magazin se deschide pe măsură ce consumatorii indieni caută din ce în ce mai mult să-şi modernizeze smartphone-urile la modele mai strălucitoare, cu seturi de funcţii mai bogate, de la dispozitivele de buget care costă de obicei mai puţin de 120 USD.
 
Cu toate acestea, telefoanele scumpe ale Apple sunt accesibile doar pentru câţiva oameni din India, unde reprezintă doar o cotă de 3% din piaţă.
 
Noul magazin, situat în mall-ul Jio World Drive, deţinut de Reliance, s-a deschis luni pentru bloggeri şi analişti de tehnologie în cadrul unui eveniment privat, în timp ce multe celebrităţi indiene de film şi televiziune au fost văzute întâlnindu-se cu Cook în acea noapte.
 
Un al doilea magazin din Delhi, capitala, va fi deschis joi. Cook urmează să se întâlnească cu prim-ministrul Narendra Modi şi cu ministrul adjunct al IT în cursul acestei săptămâni.
 
Pe măsură ce Apple face eforturi pentru a face din India o bază de producţie mai mare, unele dintre produsele sale, inclusiv iPhone-urile, sunt asamblate în ţară de producătorii taiwanezi de electronice contractuale Foxconn şi Wistron Corp.
 
De asemenea, Apple intenţionează să asambleze iPad-uri şi AirPods-uri în India.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici