Aproape 1.500 de ruşi au fost ucişi în ultimele două zile de război. Zelenski: Se tem de noi

  • Bilanţul soldaţilor ruşi ucişi în Ucraina creşte
  • Kremlinul neagă vehement informaţiile diseminate de administraţia de la Kiev conform cărora ar suferi pierderi masive pe front
  • Preşedintele ucrainean Voldomir Zelenski susţine că dovezile din teren demonstrează contrariul
17556 afișări
Imaginea articolului Aproape 1.500 de ruşi au fost ucişi în ultimele două zile de război. Zelenski: Se tem de noi

Sursa foto: Profimedia

Numărul soldaţilor ruşi căzuţi la datorie în ultimele două zile este în creştere. Conform datelor furnizate de Ministerul Apărării din Ucraina, sâmbătă au fost ucişi 710 militari ruşi, iar duminică 760, cu mult peste media zilnică tipică de mai puţin de 600.

În total, 1470 de victime din rândul armatei ruse în două zile de conflict. Rusia a pierdut până acum aproximativ 106.720 de soldaţi de la începutul războiului.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în timpul discursului său de duminică seara adresat naţiunii, a declarat că Rusia se teme şi îi este frică.

"Le este frică. Poţi simţi asta. Şi au dreptate să le fie frică. Pentru că pierd. Dronele, rachetele, orice altceva nu îi va ajuta. Pentru că suntem împreună. Şi ei sunt împreună doar cu frica", a declarat Zelenski.

Ucraina a doborât 45 de drone Shahed în prima zi a noului an. Zelenski nu a ratat ocazia de a-i numi pe ruşi „patetici”.

"Teroriştii ruşi au fost patetici şi au intrat în acest an rămânând la fel. Apărătorii noştri au fost minunaţi, iar la 1 ianuarie s-au prezentat foarte bine", a continuat Zelenski.

Rusia a înregistrat duminică pierderi mari de echipamente, inclusiv nouă vehicule blindate de luptă şi 13 auto-blindate precum şi tancuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici