Aproape 150 de pedepse cu MOARTEA au fost anulate în Egipt. Fostul preşedinte Mohamed Morsi, printre beneficiarii salvaţi de instanţă

Curtea de Casaţie din Egipt a anulat, miercuri, condamnările la moarte pentru 149 de persoane acuzate de asasinarea a 13 poliţişti în confruntările din 2013 declanşate de demiterea fostului preşedinte egiptean Mohamed Morsi de către armată, informează publicaţia Le Figaro.

2045 afișări
Imaginea articolului Aproape 150 de pedepse cu MOARTEA au fost anulate în Egipt. Fostul preşedinte Mohamed Morsi, printre beneficiarii salvaţi de instanţă

Aproape 150 de pedepse cu MOARTEA au fost anulate în Egipt. Fostul preşedinte Mohamed Morsi, printre beneficiarii salvaţi de instanţă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Curtea de Casaţie a ordonat ca inculpaţii să fie judecaţi din nou, potrivit unor reprezentaţi ai justiţiei egiptene.

După destituirea lui Morsi de către armata egipteană, pe 3 iulie 2013, tribunalele egiptene au condamnat la moarte, în primă instanţă, sute de islamişti printre care chiar şi pe fostul preşedinte egiptean.

Confruntările cu forţele de ordine egiptene au izbucnit după ce mai mulţi islamişti au protestat faţă de demiterea lui Morsi de către armata egipteană.

Peste 1.400 de manifestanţi pro-Morsi au murit în confruntări cu forţele de ordine egiptene şi peste 15.000 de persoane au fost arestate. În plus, grupări insurgente au lansat atacuri împotriva forţelor de ordine soldate cu sute de morţi.

În decembrie, un tribunal militar din Egipt l-a condamnat pe Mohamed Badie, lider al mişcării Frăţia Musulmană, la zece ani de închisoare pentru implicarea în confruntările din 2013.

Conducerea de la Cairo a clasificat mişcarea Frăţia Musulmană drept "grup terorist" la finalul anului 2013 şi a primit interdicţie de a participa la alegeri în Egipt.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici