Va fi aproape imposibil pentru Rusia să controleze Ucraina. Expert: Ruşii au 3,4 soldaţi la 1.000 de locuitori ucrainieni. Forţele aliate care au ocupat Germania în 1945 aveau 89,3 soldaţi la 1.000 de locuitori

Ucraina rezistă, iar veştile rele încep să curgă pentru Rusia. Un expert internaţional a subliniat că precedentul istoric este de rău augur pentru Moscova în cazul în care forţele sale nu vor putea să supună rapid Ucraina în condiţiile actuale de efective ruseşti.

28733 afișări
Imaginea articolului Va fi aproape imposibil pentru Rusia să controleze Ucraina. Expert: Ruşii au 3,4 soldaţi la 1.000 de locuitori ucrainieni. Forţele aliate care au ocupat Germania în 1945 aveau 89,3 soldaţi la 1.000 de locuitori

Va fi aproape imposibil pentru Rusia să controleze Ucraina. Expert: Rusşii au 3,4 soldaţi la 1.000 locuitori ucrainieni. Forţele aliate care au ocupat Germania în 1945 aveau 89,3 soldaţi la 1.000 de locuitori.

"Armata rusă este suprasolicitată şi se află într-o poziţie precară dacă Ucraina devine un război prelungit", a declarat Seth Jones, vicepreşedinte al Centrului pentru Studii Strategice şi Internaţionale, într-o postare pe o reţea de socializare.

"Presupunând 150.000 de soldaţi ruşi în Ucraina şi o populaţie de 44 de milioane de locuitori, aceasta reprezintă un raport de forţe de 3,4 soldaţi la 1.000 de persoane. Nu poţi ţine un teritoriu cu aceste cifre", a spus Jones.

Jones a comparat actualul raport de forţe al Rusiei cu ocupaţiile după războaiele anterioare din întreaga lume, spunând că ocupaţiile de succes au avut rapoarte de forţe care au fost "astronomic mai mari".

De exemplu, a spus el:

  • Forţele aliate care au ocupat Germania în 1945 aveau 89,3 soldaţi la 1.000 de locuitori.
  • Forţele NATO din Bosnia în 1995 au avut 17,5 soldaţi la 1.000 de locuitori.
  • Forţele NATO din Kosovo în 2000 aveau 19,3 la 1.000 de locuitori.
  • Iar forţele internaţionale din Timorul de Est în 2000 aveau 9,8 la 1.000 de oameni.

"Un număr mare de soldaţi şi poliţişti este esenţial pentru a stabili legea şi ordinea de bază. De fapt, numărul de soldaţi ruşi din Ucraina nu sunt nici măcar suficienţi pentru a ţine vreun oraş mare pentru mult timp", a declarat Jones.

Iar dacă ocupanţii ruşi se vor confrunta cu un război de gherilă în cazul în care guvernul ucrainean va cădea, şansele nu vor fi în favoarea Rusiei, a mai precizat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici