Aproape toate monumentele medievale din L'Aquila, distruse de cutremur (Video)

Aproape toate monumentele medievale din oraşul L'Aquila au fost distruse în urma cutremurului produs în Italia, relatează AGI, în pagina electronică.

265 afișări
Imaginea articolului Aproape toate monumentele medievale din L'Aquila, distruse de cutremur (Video)

Aproape toate monumentele medievale din L'Aquila, distruse în urma cutremurului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Clopotniţa bisericii San Bernardino şi domul bisericii Anime Sante din Piazza Duomo s-au prăbuşit, în timp ce catedrala a rămas intactă. Potrivit Sky News, echipele de salvare îşi concentrează atenţia şi pe o universitate care s-a prăbuşit parţial în timp ce studenţii se aflau înăuntru.

Cinci persoane au murit în satul Castenuovo, autorităţile aştepându-se ca bilanţul victimelor să crească.

Potrivit şefului Protecţiei civile, "foarte multe clădiri s-au prăbuşit şi sunt multe persoane prinse dedesubt". "Mii de persoane au rămas fără adăpost şi le asigurăm adăposturi de urgenţă, corturi", a explicat el.

'Este cel mai mare dezastru care a lovit Italia în ultimii zece ani şi aş face un apel către populaţie să nu se deplaseze în regiune", a adăugat acesta.

Pentru a facilita misiunea serviciilor de intervenţie, autostrada dintre Roma şi L'Aquila, a fost închisă circulaţiei.

Potrivit BBC News Online, între 3.000 şi 10.000 de clădiri au fost avariate.

"Aceasta înseamnă că va trebui să acordăm asistenţă câtorva mii de oameni în următoarele câteva săptămâni şi luni", a precizat Agostino Miozzo, din cadrul Protecţiei civile, citat de Sky Italia.

Spitalul universitar din localitate a fost declarat în incapacitate de a funcţiona, de teama că s-ar putea prăbuşi.

Liniile telefonice nu mai funcţionează, alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă, iar unele poduri şi drumuri au fost închise ca măsuri de precauţie în urma alunecărilor de teren.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici