Spania, Olanda şi Suedia ar putea trimite tancuri Ucrainei

Aproape tot Occidentul este de partea Ucrainei şi trimite sprijin militar atât de necesar confruntărilor cu invadatorii.

364 afișări
Imaginea articolului Spania, Olanda şi Suedia ar putea trimite tancuri Ucrainei

Spania, Olanda şi Suedia ar putea trimite tancuri Ucrainei

Ministrul spaniol al Apărării, Margarita Robles, a declarat miercuri că Madridul este deschis la ideea de a furniza Ucrainei tancuri Leopard 2 de fabricaţie germană. Spania se alătură astfel unui grup de ţări europene care se pregătesc să transfere puternicele Leopard către Ucraina, ai cărei soldaţi înfruntă asalturile brutale ale Rusiei în estul şi sudul ţării.
 
Premierul olandez Mark Rutte a declarat, de asemenea, că Olanda ia în considerare livrarea a 18 Leopard-uri Ucrainei. 
 
Între timp, ministrul suedez al Apărării, Paul Johnson, spune că nu exclude trimiterea tancurilor sale Stridsvagn 122 în Ucraina dacă Germania dă undă verde Leopards pentru Ucraina, a relatat ziarul suedez Svenska Dagbladet, miercuri.
 
Johnson a declarat că „în prezent, nu există pregătiri pentru transferul de tancuri din Suedia, dar este posibil ca acest lucru să se întâmple mai târziu”.
 
Tot miercuri, biroul cancelarului german Olaf Scholz a luat o decizie neaşteptată, confirmând că Berlinul va trimite 14 Leopards în Ucraina şi va permite altor ţări, precum Spania şi Olanda, să facă acelaşi lucru.
 
Anterior, guvernul german a fost reticent în a aproba livrările de Leopard 2, dar în cele din urmă a cedat sub presiunea presei şi a aliaţilor.  Prin urmare, oficialii au declarat că un program pentru ca trupele ucrainene să se antreneze pe Leopard va „începe rapid” în Germania.
 
Guvernul a adăugat în declaraţie că obiectivul este de a asambla rapid două batalioane de Leopards. Fiecare batalion este format de obicei din aproximativ 40 de tancuri, ceea ce înseamnă că ţările europene s-ar putea pregăti să furnizeze aproximativ 80 de tancuri Ucrainei.
 
Marţi, ABC News a raportat, citând surse anonime, că există 12 ţări pregătite să ofere aproximativ 100 de Leopards Ucrainei dacă Germania dă undă verde. 
 
În comparaţie cu tancurile sovietice, pe care Ucraina şi Rusia le folosesc în prezent pe câmpul de luptă, mobilitatea şi puterea de foc a echipamentelor occidentale ar putea ajuta Ucraina să lanseze mai multe operaţiuni de contraofensivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici