Aproximativ 1.400 de copii au murit în Yemen după escaladarea războiului în martie 2015, potrivit UNICEF

Aproximativ 1.400 de copii au murit în Yemen şi 2.000 de şcoli nu pot fi folosite în scop educaţional după escaladarea războiului din această ţară în martie 2015, a anunţat, la Sanaa, Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

280 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 1.400 de copii au murit în Yemen după escaladarea războiului în martie 2015, potrivit UNICEF

Aproximativ 1.400 de copii au murit în Yemen după escaladarea războiului în martie 2015, potrivit UNICEF

"De la escaladarea conflictului, Naţiunile Unite au putut verifica că aproximativ 1.400 de copii au fost ucişi şi peste 2.140 răniţi", a declarat reprezentantul UNICEF în Yemen, Meritxell Relano, citat de Le Figaro.

"Aproximativ 2.000 de şcoli din Yemen nu mai pot servi deoarece au fost distruse, avariate, găzduiesc persoane strămutate sau sunt folosite în scopuri militare", a adăugat ea.

Relano a vorbit despre moartea unui copil, în apropiere de o şcoală situată la nord de capitala Sanaa în urma unui raid aerian de miercuri soldat, de asemenea, cu patru răniţi.

Un responsabil din cadrul armatei şi o sursă medicală au anunţat un alt bilanţ al acestui raid atribuit coaliţiei aflate sub comandamentul saudit, şi anume de cinci morţi, dintre care doi copii, şi 13 răniţi.

Aceasta a reiterat apelul UNICEF către toate părţile implicate în conflict de "a-i proteja pe copii şi de a înceta atacurile asupra infrastructurii civile".

Potrivit Organizaţiel Mondiale a Sănătăţii (OMS), conflictul din Yemen s-a soldat cu peste 7.350 de morţi şi 39.000 de răniţi în 20 de luni, în acest bilanţ fiind incluşi civili şi combatanţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici