Aproximativ 130 de romi de origine română, evacuaţi dintr-o tabără din Milano

Aproximativ 130 de romi de origine română au fost evacuaţi, miercuri dimineaţă, dintr-o tabără ilegală situată la periferia oraşului Milano (nordul Italiei).

317 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 130 de romi de origine română, evacuaţi dintr-o tabără din Milano

Aproximativ 130 de romi de origine română, evacuaţi dintr-o tabără din Milano (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Romii au fost evacuaţi din tabăra ilegală din zona Quinto Romano. Demolarea taberei a fost decisă la sesizarea companiei Milano - Serravalle, care administrează centura oraşului Milano, relatează site-ul de ştiri Affaritaliani.it.

Compania susţine că romii rupseseră parapetul de pe marginea autostrăzii, unii copii chiar traversaseră şoseaua şi aruncaseră cu pietre spre vehiculele aflate în mers. În plus, fumul provenind din tabăra de romi afecta vizibilitatea şoferilor.

"Era o situaţie periculoasă pentru romi şi pentru şoferi. Trebuia să intervenim", a explicat Tullio Mastrangelo, şeful Poliţiei locale din Milano.

Primăria din Milano le-a oferit romilor posibilitatea de a se muta în centre autorizate, dar, până acum, o singură familie a acceptat oferta.

Restul romilor au denunţat demolarea celor 54 de barăci şi au părăsit tabăra spunând că vor rămâne pe străzi.

"Nu ştim unde vom merge, vom sta pe străzi", a spus un tânăr român care se află de zece ani în Italia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici