Aproximativ 2.000 de civili au fost ucişi în cinci luni în raidurile aeriene de la Alep

Aproximativ 2.000 de civili, dintre care peste 500 de copii, au fost ucişi în campania de raiduri aeriene lansată de la începutul anului de trupele regimului în sectoarele rebele ale provinciei Alep (nord), potrivit unei organizaţii neguvernamentale siriene.

166 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 2.000 de civili au fost ucişi în cinci luni în raidurile aeriene de la Alep

Aproximativ 2.000 de civili au fost ucişi în cinci luni în raidurile aeriene de la Alep (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"De la începutul lui ianuarie şi până la 29 mai, 1.963 de civili au fost ucişi de explozibili şi bombe largate de forţele aeriene (...) dintre care 567 de copii şi 283 de femei", a anunţat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), care se bazează pe o reţea vastă de surse civile, medicale şi militare.

Alep, fosta capitală economică a ţării devastate de peste trei ani de război este divizată între cartierele pro şi antiregim din iulie 2012.

Cartierele rebele din estul oraşului sunt de la jumătatea lui decembrie ţinta unei ofensive a forţelor regimului, cu bombardamente aeriene zilnce care s-au intensificat în ianuarie.

Aceste bombardamente, desfăşurate deseori de elicoptere care largau explozibili, au provocat exodul a câtorva mii de persoane.

Recursul la aceste practici a fost condamnat de ONU, care a denunţat "efectul devastator" al acestora, în timp ce Statele Unite au vorbit despre o "barbarie".

Militanţii antiregim au acuzat comunitatea internaţională că rămâne cu braţele încrucişate în faţa acestui "masacru".

Regimul lui Bashar al-Assad a avansat în ultimele luni pe teren preluând controlul oraşului Homs (centru), pe care l-a asediat şi bombardat timp de doi ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici