Aproximativ 20 de persoane au fost rănite în urma unor confruntări în faţa Parlamentului bulgar

Aproximativ 20 de persoane, inclusiv trei poliţişti, au fost rănite marţi seara, în confruntări, în faţa sediului Parlamentului bulgar, asediat de manifestanţi, în momentul în care poliţia a încercat să extragă deputaţi şi miniştri din clădire, potrivit unor surse spitaliceşti.

130 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 20 de persoane au fost rănite în urma unor confruntări în faţa Parlamentului bulgar

Aproximativ 20 de persoane au fost rănite în urma unor confruntări în faţa Parlamentului bulgar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şaptesprezece persoane, inclusiv trei poliţişti, au fost primite la două spitale din Sofia, iar mai mulţi manifestanţi au primit îngrijiri la faţa locului, au anunţat miercuri aceste două instituţii.

Aproximativ 2.000 de manifestanţi, potrivit unui jurnalist AFP, au înconjurat sediul Parlamentului marţi după-amiaza, în timp ce trei comisii lucrau la o revizuire a bugetului pentru 2013.

Marţi seara târziu, poliţia a încercat să evacueze o parte a celor 109 persoane blocate în clădire, însă autobuzul adus în acest scop a fost atacat cu pietre de către manifestanţi, care i-au spart geamurile.

Abia miercuri, la ora locală 3.30 (3.30, ora României), poliţia a îndepărtat o baricadă improvizată de către manifestanţi, permiţând trecerea mai multor camionete în care se aflau deputaţi şi miniştri.

O oră mai târziu, toate persoanele blocate în Parlament au putut să părăsească clădirea.

O reuniune a Parlamentului prevăzută miercuri a fost anulată. Guvernul de tehnocraţi condus de către Plamen Oreşarski urma să se reunească miercuri înainte de prânz, o şedinţă prevăzută de mai mult timp, fără legătură cu evenimentele din noaptea de marţi spre miercuri.

Aceste confruntăti au avut loc în a 40-a zi de manifestaţii antiguvernamentale, zilnice, la Sofia. Manifestanţii protestează faţă de "oligarhia" care conduce, în opinia lor, ţara şi reclamă, de la începutul mişcării de protest, demisia Guvernului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici