Aproximativ 300 de romi au atacat un echipaj de poliţie la Roma

Aproximativ 300 de locatari ai unei tabere de romi din Roma au agresat cinci poliţişti care efectuau un control, doi cetăţeni români fiind arestaţi în urma acestui incident, relatează ziarul La Repubblica în ediţia online.

30 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 300 de romi au atacat un echipaj de poliţie la Roma

Aproximativ 300 de romi au atacat un echipaj de poliţie la Roma

Incidentul a avut loc duminică la intrarea în tabăra de nomazi Porta Portese, în zona Tor Sapienza (Roma). Romii se adună în acest loc în fiecare duminică pentru a vinde, în mod ilegal, obiecte uzate, în condiţii igienice precare.

La vederea unui echipaj de poliţie, romii au devenit violenţi şi au început să atace vehiculul cu care se deplasau agenţii. Înconjuraţi de cei aproximativ 300 de romi, cei opt agenţi de poliţie nu au putut avea nicio reacţie, cinci dintre ei fiind bătuţi.

"Am văzut moartea cu ochii. Ne-am dat seama că a fost ceva premeditat. Din fericire, am fost salvaţi de nişte persoane care au anunţat poliţia", declară unul dintre agenţi.

În urma incidentului au fost arestaţi doi romi de origine română.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici