Aproximativ 40 de militari turci din cadrul NATO au cerut azil în Germania

Aproximativ 40 de militari turci, angajaţi la instalaţiile NATO de pe teritoriul german, însă care au fost suspendaţi în urma tentativei de lovitură de stat din luna iulie, au solicitat azil în Germania, potrivit revistei Der Spiegel şi postului ARD, relatează agenţia Reuters.

2634 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 40 de militari turci din cadrul NATO au cerut azil în Germania

Aproximativ 40 de militari turci din cadrul NATO au cerut azil în Germania

Informaţiile privind această situaţie apar în condiţiile în care cancelarul Angela Merkel se pregăteşte să efectueze o vizită oficială în Turcia, unde urmează să se întâlnească cu preşedintele Recep Erdogan.

Oficiali din cadrul Ministerului german de Interne şi Oficiului federal pentru migraţie au afirmat că aceste solicitări sunt studiate la fel ca orice altă cerere de azil.

Norbert Roettgen, şeful comisiei parlamentare pentru afaceri externe, a declarat pentru Spiegel că aspectele politice nu joacă un rol în procesarea solicitărilor de azil.

În luna noiembrie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că unii militari turci staţionaţi la instalaţiile NATO din Europa au solicitat azil, însă nu a oferit detalii privind numărul acestora.

Relaţiile turco-germane s-au deteriorat în urma loviturii de stat, Berlinul sugerând că Ankara că se foloseşte de tentativa de lovitură de stat pentru a elimina disidenţii, în timp ce Turcia a acuzat Germania că adăposteşte militanţi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Guvernul german şi oficialii NATO nu au comentat informaţiile prezentate de presa germană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici