Aproximativ 6.000 de copii sirieni refugiaţi pe teritoriul Turciei au fost vaccinaţi

Cel puţin 6.000 de copii sirieni refugiaţi, care au trecut graniţa Turciei prin nordul-estul Siriei, au fost vaccinaţi de autorităţile turce pentru prevenirea poliomielitei şi a pojarului, informează site-ul ziarului The Hurriyet.

166 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 6.000 de copii sirieni refugiaţi pe teritoriul Turciei au fost vaccinaţi

Aproximativ 6.000 de copii sirieni refugiaţi pe teritoriul Turciei au fost vaccinaţi (Imagine: HEPTA/Mediafax Foto)

Copiii refugiaţi care au pătruns pe teritoriul turc prin oraşul Akçakale, după ce au fugit din zona conflictuală din Tal Abyad, au primit îngrijiri medicale şi au fost vaccinaţi, afirmă Yasar Simsek, directorul Departamentului de Sănătate Publică din provincia Sanliurfa, situată în sud-estul Turciei.

Dintre cei 6.000 de refugiaţi, cei mai mulţi copii nu aveau vârste mai mari de 16 ani, a mai precizat Yasar Simsek.

"Pojarul şi poliomielita sunt boli contagioase serioase pentru cetăţenii sirieni, având în vedere istoria cazurilor înregistrate pe teritoriul Siriei. Am luat măsuri preventive pentru toţi copiii refugiaţi", a adăugat el.

Potrivit directorului Departamentului de Sănătate Publică din sudul provinciei turce Sanliurfa, o echipă medicală formată din 20 de persoane a oferit servicii medicale în regim ambulatoriu la graniţa Turciei cu Siria pentru femei şi pentru persoanele în vârstă.

În ultimele două săptămâni, de când a început această operaţiune medicală, aproximativ 15.000 de cetăţeni provenind din sate şi oraşe apropiate au trecut frontiera Siriei cu Turcia pentru a pătrunde în regiunea turcă Sanliurfa. Cei mai mulţi dintre refugiaţi sunt etnici sirieni, arabi, turkmeni şi mai puţini sunt kurzi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici