Aproximativ 75 la sută din petrolul scurs în Golful Mexic a fost eliminat

Aproximativ 75 la sută din petrolul scurs în Golful Mexic după scufundarea platformei Deepwater Horizon a fost deja eliminat, anunţă un oficial din cadrul administraţiei americane.

18 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 75 la sută din petrolul scurs în Golful Mexic a fost eliminat

Aproximativ 75 la sută din petrolul scurs în Golful Mexic a fost eliminat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Oamenii de ştiinţă ne-au transmis că 25 la sută din petrolul deversat nu a fost recuperat", a declarat Carol Browner, un consilier prezidenţial responsabil de probleme ale mediului înconjurător.

Potrivit New York Times, care citează un raport oficial, 26 la sută din petrolul deversat încă se află în Golful Mexic, dar va dispărea rapid.

Aproximativ 75 la sută din cantitatea de petrol s-a evaporat sau a fost recuperată. "Potrivit specialiştilor, cea mai mare cantitate de petrol fie a fost extrasă, fie este izolată. Restul petrolului va fi recuperat cât mai rapid", precizează Browner.

În total, 4,9 milioane de barili de petrol s-au scurs în Golful Mexic după scufundarea platformei Deepwater Horizon în aprilie.

Scurgerea de petrol a fost oprită pe 15 iulie, iar BP a anunţat miercuri că prima etapă a astupării definitive a puţului a reuşit.

Conform New York Times, riscul apariţiei unor noi scurgeri de mari proporţii este foarte scăzut.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici