Arabia Saudită a câştigat organizarea târgului mondial Expo 2030, devansând Coreea de Sud şi Italia

Capitala Arabiei Saudite, Riad, a câştigat dreptul de a găzdui târgul mondial Expo 2030, devansând Italia şi Coreea de Sud, scrie Reuters.

140 afișări
Imaginea articolului Arabia Saudită a câştigat organizarea târgului mondial Expo 2030, devansând Coreea de Sud şi Italia

Arabia Saudită a câştigat organizarea târgului mondial Expo 2030, devansând Coreea de Sud şi Italia

Oraşul portuar Busan din Coreea de Sud şi Roma din Italia au fost de asemenea în cursă pentru a găzdui evenimentul care are loc o dată la cinci ani şi care atrage milioane de vizitatori şi investiţii de miliarde de dolari.

Riadul a obţinut 119 voturi, Busan 29 şi Roma 17, potrivit rezultatelor Biroului Internaţional al Expoziţiilor (BIE), cu sediul la Paris. Arabia Saudită avea nevoie de două treimi din voturi pentru a câştiga din primul tur.

Riadul a apelat la vedeta de fotbal Cristiano Ronaldo, care joacă la clubul saudit Al-Nassr, pentru a-i convinge pe membri într-un videoclip proiectat înainte de vot. Riadul îşi propune să găzduiască evenimentul între octombrie 2030 şi martie 2031.

Această victorie este cireaşa de pe tort pentru ambiţiosul program Vision 2030 al prinţului moştenitor Mohammed bin Salman.

Criticii spun că prinţul Mohammed vrea să folosească evenimentul pentru a îmbunătăţi imaginea ţării sale după asasinarea în 2018 a proeminentului jurnalist saudit Jamal Khashoggi, despre care liderii occidentali cred că a fost comandată de prinţul moştenitor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici