Arabia Saudită explorează lansarea unui canal de ştiri în limba engleză pentru a rivaliza cu Al Jazeera

Un grup media susţinut de familia regală din Arabia Saudită analizează posibilitatea de a lansa un canal internaţional de ştiri în limba engleză care ar putea rivaliza cu Al Jazeera, în timp ce regatul urmăreşte să îşi extindă influenţa media la nivel mondial.

290 afișări
Imaginea articolului Arabia Saudită explorează lansarea unui canal de ştiri în limba engleză pentru a rivaliza cu Al Jazeera

Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

Saudi Research and Media Group(SRMG) a contactat firme de consultanţă media pentru a studia fezabilitatea şi amploarea acestei întreprinderi, au declarat mai multe persoane familiarizate cu proiectul.

Pregătirile se află într-un stadiu incipient, dar acele persoane au declarat că ar fi al doilea mare post de televiziune în limba engleză din lumea arabă, după Al Jazeera English, informează Financial Times.

Al Jazeera English este deţinută de Al Jazeera Media Network şi este controlată de statul vecin din Golf, Qatar, care a folosit canalul său de ştiri în limba engleză pentru a ajuta ţara să îşi sporească profilul în afara regiunii.

Finanţarea iniţiativei saudite va fi probabil "fără precedent", având în vedere dorinţa ţării de a înfiinţa un canal care să ajute la "răspândirea cuvântului saudit în întreaga lume", a declarat o persoană.

Cu venituri din petrol, Arabia Saudită a devenit din ce în ce mai încrezătoare, în timp ce încearcă să concureze cu Dubaiul din Emiratele Arabe Unite ca centru financiar al regiunii Golfului.

Aceasta plănuieşte să cheltuiască sute de miliarde de dolari pe gigaproiecte menite să stimuleze şi să diversifice economia sa, departe de petrodolari.

SRMG, care are legături cu Regele Salman şi a fost prezidată de fiii acestuia până în 2014, s-a extins în ultimii ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici