Arabia Saudită îndeamnă SUA la reţinere privind atacurile grupării Houthis

Arabia Saudită a cerut Statelor Unite să dea dovadă de reţinere ca răspuns la atacurile grupării teroriste Houthis din Yemen împotriva navelor din Marea Roşie, în timp ce Riadul încearcă să fie un mediator în războiul dintre Hamas şi Israel. Houthis a sporit riscurile regionale ale conflictului.

1215 afișări
Imaginea articolului Arabia Saudită îndeamnă SUA la reţinere privind atacurile grupării Houthis

Arabia Saudită îndeamnă SUA la reţinere privind atacurile grupării Houthis

Arabia Saudită a cerut Statelor Unite să dea dovadă de reţinere în răspunsul la atacurile grupării teroriste Houthis din Yemen împotriva navelor din Marea Roşie, în timp ce Riadul încearcă să fie un mediator în războiul dintre Hamas şi Israel, relatează Reuters.

Houthis susţine că atacurile sale sunt o dovadă de sprijin pentru palestinieni şi a promis că va continua până când Israelul îşi va opri ofensiva asupra Fâşiei Gaza. Houthis e una dintre cele câteva grupări din aşa-numita "Axă a Rezistenţei" aliate cu Iranul care au atacat ţinte israeliene şi americane de la începutul conflictului, la 7 octombrie, când Hamas a declanşat războiul prin atacarea Israelului.

Houthis a sporit riscurile regionale ale conflictului, ameninţând rutele maritime prin care se transportă o mare parte din petrolul mondial şi îngrijorând statele de la Marea Roşie, în timp ce rachetele şi dronele Houthi zboară spre Israel.

Riadul, principalul exportator de petrol din lume, a privit cu îngrijorare cum au fost lansate rachete Houthi deasupra teritoriului său.

În timp ce Arabia Saudită face presiuni pentru o încetare a focului pentru a opri ceea ce a numit un "război barbar" în Gaza, diplomaţia sa reflectă o politică mai largă care vizează promovarea stabilităţii regionale după ani de confruntare cu Iranul şi aliaţii săi.

Concentrat pe extinderea şi diversificarea economiei saudite, Riadul a normalizat în acest an legăturile cu Teheranul şi încearcă să iasă din războiul pe care îl poartă cu Houthis în Yemen de aproape nouă ani.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici