Arabia Saudită va chema experţi ONU pentru a investiga atacurile

Arabia Saudită va convoca experţi internaţionali din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru a investiga atacurile asupra instalaţiilor petroliere, a transmis Ministerul de Externe saudit, menţionând că întreaga lume trebuie să îi condamne pe cei responsabili, conform Euronews.

251 afișări
Imaginea articolului Arabia Saudită va chema experţi ONU pentru a investiga atacurile

Arabia Saudită va chema experţi ONU pentru a investiga atacurile

Conform investigaţiilor preliminare, atacul a fost efectuat cu armament iranian, se menţionează în comunicatul emis de Ministerul de Externe din Arabia Saudită.

„Regatul este capabil să îşi apere teritoriul şi cetăţenii şi să răspundă în forţă acestor atacuri”, a transmis Ministerul.

Atacurile care au vizat rafinării saudite au fost comise cu armament iranian şi nu au fost lansate din Yemen, a anunţat luni seară coaliţia internaţională condusă de Arabia Saudită.

Atacurile cu drone care au vizat rafinării din Arabia Saudită afectează aproximativ jumătate din producţia de petrol saudită, a informat cotidianul Financial Times. Insurgenţii huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, au revendicat atacurile cu drone care au provocat incendii la centrele saudite de rafinare a petrolului din Abqaiq şi Khurais.

Administraţia Donald Trump a atribuit atacurile Iranului.

Taguri:
arabia saudită,
onu,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici