Aripa militară a Hamas a ameninţat că va relua luptele în caz de eşec al negocierilor de la Cairo

Aripa militară a mişcării Hamas a ameninţat joi seară cu reluarea ostilităţilor contra Israelului odată cu expirarea armistiţiului în Fâşia Gaza, vineri dimineaţa, în cazul în care solicitările delegaţiei palestiniene la Cairo nu vor fi satisfăcute.

470 afișări
Imaginea articolului Aripa militară a Hamas a ameninţat că va relua luptele în caz de eşec al negocierilor de la Cairo

Aripa militară a Hamas a ameninţat că va relua luptele în caz de eşec al negocierilor de la Cairo

"Îndemnăm delegaţia palestiniană să nu accepte armistiţiul dacă nu obţine satisfacţie în privinţa solicitărilor poporului nostru", a anunţat purtătorul de cuvânt al Brigăzilor Al-Qassam, Abu Obaida.

"Dacă un acord se va găsi, prelungirea armistiţiului va fi posibilă. Dacă nu, cerem delegaţiei să se retragă de la negocieri", a continuat purtătorul de cuvânt într-o alocuţiune televizată.

Mişcarea este "pregătită să intre din nou în bătălie", a adăugat el.

Israelul şi mişcarea Hamas, care controlează Fâşia Gaza, respectă un armistiţiu începând de marţi, la ora locală 08.00 (08.00, ora României). Cele două părţi au trimis la Cairo delegaţii însărcinate cu încheierea unui armistiţiu pe termen nelimitat.

Israelul a acceptat miercuri seara ideea prelungirii armistiţiului pe termen nelimitat.

"Una dintre cele mai importante solicitări" ale palestinienilor, a afirmat Abu Obaida, este deschiderea unui port maritim în enclava suprapopulată şi sufocată de o blocadă israeliană, instituită în 2006.

Reprezentanţii delegaţiei palestiniene la negocieri acuză Israelul că nu vrea să cedeze în anumite condiţii puse de mişcarea Hamas pentru prelungirea armistiţiului.

Suspendarea blocadei maritime şi terestre şi redeschiderea punctelor de trecere către Israel şi Egipt sunt principalele solicitări ale palestinienilor, în timp ce statul evreu leagă reconstrucţia enclavei devastate de o lună de bombardament terestru şi aerian de o demilitarizare a Fâşiei Gaza.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici