Armata egipteană îndeamnă populaţia la unitate şi "reconciliere"

Armata egipteană a îndemnat populaţia la unitate şi "reconciliere", după demiterea preşedintelui islamist Mohamed Morsi, într-un comunicat publicat în noaptea de joi spre vineri.

289 afișări
Imaginea articolului Armata egipteană îndeamnă populaţia la unitate şi "reconciliere"

Armata egipteană îndeamnă populaţia la unitate şi "reconciliere" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Forţele armate au cerut renunţarea la "răzbunare" pentru a "realiza reconcilierea naţională", într-un text publicat pe pagina oficială de Facebook.

De asemenea, armata a afirmat că "măsurile excepţionale şi arbitrare împotriva oricărei mişcări politice" ar trebui să fie evitate, cu referire la forţele de securitate care au întreprins măsuri represive împotriva liderilor mişcării Fraţii Musulmani, din care provine Morsi.

Islamiştii au îndemnat vineri la manifestaţii pentru a-l susţine pe preşedintele demis, creând astfel pericolul unei noi confruntări, după ciocnirile violente care au avut loc recent între susţinătorii şi opozanţii lui Morsi. Armata a subliniat că "adunările paşnice şi libertatea de exprimare sunt drepturi garantate pentru fiecare".

Joi dimineaţa, preşedintele Curţii Constituţionale din Egipt, Adly Mansour, a fost învestit în funcţia de preşedinte interimar, înlocuindu-l pe Morsi, demis de către armată.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici