Armata israeliană a distrus sute de puţuri care duc la tunelurile Hamas

Forţele israeliene au găsit 800 de puţuri care duc la vasta reţea subterană de tuneluri şi buncăre a Hamas şi au distrus mai mult de jumătate dintre ele, au declarat duminică reprezentanţi ai armatei statului evreu. Hamas declarase înainte de războiul din Gaza că are sute de kilometri de tuneluri.

1021 afișări
Imaginea articolului Armata israeliană a distrus sute de puţuri care duc la tunelurile Hamas

Armata israeliană a distrus sute de puţuri care duc la tunelurile Hamas

Forţele israeliene au găsit 800 de puţuri care duc la vasta reţea subterană de tuneluri şi buncăre a Hamas şi au distrus mai mult de jumătate dintre ele, au declarat duminică reprezentanţi ai armatei statului evreu, potrivit Reuters.

Hamas declarase înainte de războiul din Fâşia Gaza că are sute de kilometri de tuneluri - o reţea comparabilă ca mărime cu reţeaua de metrou din New York - pentru a le proteja şi a le servi drept baze operaţionale. Acest lucru a făcut din ele ţinte principale pentru atacurile aeriene israeliene cu muniţie penetrantă şi pentru inginerii armatei care folosesc roboţi de cartografiere şi gel exploziv care poate fi turnat în pasaje, mai relevă sursa citată.

"Puţurile tunelurilor erau situate în zone civile, multe dintre ele în apropierea sau în interiorul clădirilor şi structurilor civile, cum ar fi şcoli, grădiniţe, moschei şi locuri de joacă", au mai arătat reprezentanţii armatei israeliene.

Din cele aproximativ 800 de puţuri descoperite 500 au fost distruse folosind o varietate de metode operaţionale, inclusiv prin "detonare şi prin sigilare".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici