Armata israeliană a doborât o dronă la frontiera cu Iordania

  • Armata israeliană a doborât o dronă care venea dinspre Iordania.
  • Incidentul a avut loc în zona Beit Shean, în nordul Israelului.
  • Incidentul intervine în contextul conflictului dintre Israel şi organizaţiile islamiste palestiniene din Fâşia Gaza.
1236 afișări
Imaginea articolului Armata israeliană a doborât o dronă la frontiera cu Iordania

Foto: Profimedia

Armata israeliană a doborât, marţi, o dronă care a pătruns în spaţiul aerian al Israelului pe la frontiera cu Iordania, afirmă oficiali militari citaţi de cotidianul Times of Israel.
 
Drona se apropia de zona Beit Shean, situată în nordul Israelului. Aparatul de zbor fără pilot venea dinspre Iordania, dar nu este clar dacă a fost lansat de pe teritoriul iordanian.
 
"Vehiculul de zbor fără pilot a fost monitorizat atent de unităţile militare de control aerian. Fragmente ale dronei au fost localizate şi colectate de serviciile de securitate israeliene", a transmis armata israeliană.
 
Nu este clar dacă drona era încărcată cu explozibil, investigaţia fiind în curs.
 
Incidentul intervine în contextul confruntărilor militare dintre armata israeliană şi grupurile islamiste palestiniene din Fâşia Gaza.
 
În ultimele nouă zile, organizaţiile fundamentaliste Hamas şi Jihadul Islamic au lansat peste 3.000 de rachete spre Israel, unde bilanţul atacurilor este de cel puţin zece morţi şi peste 500 de răniţi. Alte aproximativ 200 de persoane au fost rănite în violenţele interetnice din Israel sau în urma confruntărilor cu palestinieni în Cisiordania, conform cotidianului The Jerusalem Post.
 
În Fâşia Gaza, bilanţul raidurilor aeriene israeliene este de cel puţin 212 morţi şi aproximativ 1.500 de răniţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici