Armata israeliană acuză Hamas de atacul cu rachete/ Unităţi blindate, mobilizate suplimentar la graniţa cu Fâşia Gaza

Armata israeliană a acuzat organizaţia islamistă Hamas că ar fi autoarea atacului cu rachete lansate din Fâşia Gaza luni dimineaţă către un oraş din apropiere de Tel Aviv, iar mass-media israeliană a anunţat că au fost trimie întăriri la graniţa enclavei palestiniene, relatează Reuters.

796 afișări
Imaginea articolului Armata israeliană acuză Hamas de atacul cu rachete/ Unităţi blindate, mobilizate suplimentar la graniţa cu Fâşia Gaza

Armata israeliană acuză organizaţia Hamas de atacul cu rachete din Israel

Acuzaţia împotriva Hamas a fost făcută pe Twitter de către locotenent-colonelul Avichai Adraee, un purtător de cuvânt al armatei israeliene.

Două posturi de televiziune au anunţat că două noi brigăzi de infanterie şi unităţi blindate au fost mobilizate la graniţa cu Fâşia Gaza.

Incidentul produs în Mishmeret, un oraş agricol la nord de Tel Aviv, a venit într-o perioadă de tensiune ridicată, înaintea aniversării protestelor de la frontiera dintre Gaza şi Israel şi a campaniei electorale pentru alegerile din 9 aprilie din Israel.

Armata israeliană a declanşat sirenele de avertizare la câteva minute după producerea atacului şi au anunţat că o rachetă a fost lansată din Fâşia Gaza, o enclavă palestiniană dominanţă de islamiştii Hamas şi alte grupări militante care posedă astfel de arme.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni că îşi va scurta vizita în Statele Unite în urma atacului cu rachete care a avut loc într-un oraş de lângă Tel Aviv, în care şapte persoane au fost rănite şi o casă a fost incendiată.

"Acesta a fost un atac oribil asupra statului Israel şi vom răspunde în forţă", a ameninţat Netanyahu într-o declaraţie video.

Armata a anunţat că Hamas a lansat racheta de la aproximativ 120 de kilometri distanţă, distrgând o casă din oraşul Mishmeret şi rănind uşor şapte persoane, inclusiv copii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici