Armata israeliană afirmă că reduce efectivele în sudul Fâşiei Gaza

Armata israeliană a retras mai multe trupe terestre din sudul Fâşiei Gaza. La şase luni de la începutul ofensivei, acolo a mai rămas doar o brigadă, a declarat duminică un purtător de cuvânt al forţelor citt de Reuters.

134 afișări
Imaginea articolului Armata israeliană afirmă că reduce efectivele în sudul Fâşiei Gaza

Armata israeliană afirmă că reduce efectivele în sudul Fâşiei Gaza

Armata a redus efectivele din Gaza de la începutul anului pentru a elibera rezerviştii şi sub presiunea tot mai mare a aliatului său, Washington, pentru a îmbunătăţi situaţia umanitară. Acesta nu a oferit detalii cu privire la motivele retragerii soldaţilor sau la numărul de soldaţi implicaţi.

Între timp, Egiptul se pregăteşte să găzduiască o nouă rundă de discuţii pentru a ajunge la un acord de încetare a focului şi de eliberare a ostaticilor, la care atât Israelul, cât şi Hamas au declarat că vor participa.

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul nu va ceda presiunii internaţionale şi nu va ceda la „cererile extreme” ale Hamas, mişcarea islamistă care controlează Gaza.

Nu a fost clar dacă retragerea va întârzia o incursiune ameninţată de mult timp în oraşul Rafah din sudul Gaza, despre care Netanyahu spune că este necesară pentru a elimina Hamas.

Locuitorii palestinieni din oraşul Khan Younis din sudul Fâşiei Gaza, care a fost supus bombardamentelor israeliene în ultimele luni, au declarat că au văzut forţele israeliene părăsind centrul oraşului şi retrăgându-se în cartierele estice.

Ofensiva israeliană, lansată după atacul şoc al Hamas asupra Israelului la 7 octombrie, s-a concentrat în ultimele luni asupra sudului Fâşiei Gaza.

Peste 250 de ostatici au fost capturaţi şi aproximativ 1.200 de persoane au fost ucise în timpul atacului din 7 octombrie, potrivit unui bilanţ israelian. Mai mult de 33.100 de palestinieni au fost ucişi în ofensiva israeliană, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
armată,
israel,
gaza

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici