Armata israeliană examinează incidentul în care a fost ucis un jurnalist Reuters

Armata israeliană a declarat sâmbătă că investighează un incident în sudul Libanului în care a fost ucis un jurnalist Reuters. Un martor aflat la faţa locului a declarat pentru Reuters că acesta a fost lovit de rachete trase din direcţia Israelului.

364 afișări
Imaginea articolului Armata israeliană examinează incidentul în care a fost ucis un jurnalist Reuters

Armata israeliană examinează incidentul în care a fost ucis un jurnalist Reuters

„Suntem conştienţi de incidentul cu jurnalistul Reuters”, a declarat locotenent-colonelul Richard Hecht, purtător de cuvânt al armatei, în cadrul unei şedinţe periodice de informare. „Îl analizăm. Avem deja imagini. Facem o examinare încrucişată. Este un lucru tragic”, a spus el.

Libanul a declarat sâmbătă că va depune o plângere oficială la Consiliul de Securitate al ONU cu privire la „uciderea deliberată de către Israel” a jurnalistului video al Reuters Issam Abdallah, un cetăţean libanez, a relatat presa de stat.

Abdallah se afla împreună cu un grup de jurnalişti de la alte organizaţii, printre care Al Jazeera şi Agenţia France-Presse, când a fost ucis vineri, în timp ce furniza un feed video în direct pentru televiziuni.

Grupul lucra în apropiere de satul Alma al-Shaab, aproape de graniţa cu Israelul, unde armata israeliană şi Hezbollah au făcut schimb de focuri în confruntările de la graniţă.

Maher Nazeh, care a fost rănit în acelaşi incident împreună cu colegul său de la Reuters, Thaer Al-Sudani, a declarat că filmau tiruri de rachete care veneau din direcţia Israelului când una l-a lovit pe Abdallah în timp ce acesta stătea jos pe un zid de piatră, lângă restul grupului. Câteva secunde mai târziu, o altă rachetă a lovit maşina folosită de grup, dându-i foc.

În timp ce alte agenţii de presă, inclusiv Associated Press şi Al Jazeera, au afirmat că proiectilele erau israeliene, Reuters nu a putut stabili dacă rachetele au fost lansate de Israel.

Agenţia France-Presse şi Al Jazeera au declarat fiecare că doi dintre jurnaliştii lor au fost răniţi în acest incident.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici