Armata israeliană opreşte operaţiunile militare din Gaza pentru a permite evacuarea populaţiei

Armata israeliană (IDF) a anunţat că opreşte operaţiunile militare din apropierea unei tabere din Gaza, sâmbătă, timp de patru ore. De asemenea, a fost redeschis coridorul umanitar care leagă nordul şi sudul Fâşiei Gaza, potrivit Sky News.

305 afișări
Imaginea articolului Armata israeliană opreşte operaţiunile militare din Gaza pentru a permite evacuarea populaţiei

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Israelul întrerupe operaţiunile militare timp de patru ore pentru a încuraja civilii să plece din zona de război. De asemenea, armata israeliană păstrează deschis coridorul umanitar din Gaza.

„Coridorul de evacuare va rămâne deschis între orele 09:00-16:00 pentru civili prin axa Salah al-Din spre sud de Wadi Gaza. Va exista o pauză tactică a operaţiunii militare în zona taberei Jabalia astăzi între orele 10:00-14:00 pentru a încuraja evacuarea spre sud prin Axa Saladin. Rezidenţii care sunt blocaţi de la evacuare de către Hamas pot contacta IDF”, a anunţat armata pe platforma X.

Coridorul umanitar nord-sud este deschis începând de luni, în fiecare zi, în intervalul orar menţionat. Sute de mii de palestinieni au folosit ruta pentru a scăpa din zona de conflict.

După ce au intrat în Gaza, militarii israelieni au separat regiunea în două părţi. Lupte aprige se dau în nordul Fâşiei, în timp ce în sud, prin punctul de trecere a frontierei către Egipt sunt evacuaţi oamenii răniţi şi cetăţenii străini.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici