Armata israeliană reia ATACURILE în Fâşia Gaza după ce ACUZĂ islamiştii de încălcarea unui armistiţiu. Liderii palestinieni şi Liga Arabă acuză Israelul de comiterea unui MASACRU

Israelul şi mişcarea islamistă Hamas au acceptat suspendarea confruntărilor militare timp de două ore, duminică, din raţiuni umanitare, după o propunere a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii. Mişcarea Hamas nu respectă armistiţiul umanitar, continuând atacurile în zona Shajaya, un cartier al oraşului Gaza, acuză armata israeliană, promiţând că va riposta.

890 afișări
Imaginea articolului Armata israeliană reia ATACURILE în Fâşia Gaza după ce ACUZĂ islamiştii de încălcarea unui armistiţiu. Liderii palestinieni şi Liga Arabă acuză Israelul de comiterea unui MASACRU

Armata israeliană reia ATACURILE în Fâşia Gaza după ce ACUZĂ islamiştii de încălcarea unui armistiţiu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE 16:00 Liderii palestinieni şi Liga Arabă acuză Israelul de comiterea unui MASACRU în Fâşia Gaza

Autoritatea Palestiniană susţine că armata israeliană a comis un "masacru atroce" în cartierul Shajaya din oraşul Gaza, unde cel puţin 62 de palestinieni au murit duminică în bombardamente israeliene.

"Autoritatea Palestiniană condamnă în modul cel mai vehement masacrul atroce comis de forţele de ocupaţie israeliene împotriva civililor nevinovaţi din Shajaya", conform unui comunicat oficial.

"Comunitatea internaţională trebuie să reacţineze imediat la această crimă de război", adaugă Autoritatea Palestiniană.

La rândul său, preşedintele Ligii Arabe, Nabil al-Arabi, a catalogat drept "crimă de război" bombardamentele israeliene din oraşul Gaza.

UPDATE 15:06 Mişcarea Hamas încalcă armistiţiul umanitar, acuză Israelul, care a reluat atacurile

Mişcarea Hamas nu respectă armistiţiul umanitar, continuând atacurile în zona Shajaya, un cartier al oraşului Gaza, acuză armata israeliană, promiţând că va riposta.

"O dată în plus, mişcarea Hamas încalcă armistiţiul. Acordul a fost negociat prin intermediul Crucii Roşii, care a propus o pauză umanitară. Armata israeliană va riposta", a declarat un purtător de cuvânt militar, Peter Nerner, citat de AFP.

Potrivit unor surse palestiniene, aviaţia militară israeliană a reluat bombardamentele în oraşul Gaza, provocând moartea a cel puţin 16 palestinieni.
 

"Armata israeliană a aprobat un armistiţiu umanitar, la cererea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii, între orele 13.30 şi 15.30, în zona Shajaya", se arată într-un comunicat oficial.

Cel puţin 40 de palestinieni au fost ucişi duminică dimineaţă în Fâşia Gaza, în contextul intensificării operaţiunilor armatei israeliene, bilanţul celor 13 zile de confruntări fiind de peste 400 de morţi de partea palestiniană şi de şase morţi, inclusiv patru militari, în Israel, relatează AFP.

Bombardamentele israeliene s-au intensificat în cursul nopţii, în pofida eforturilor pentru ajungerea la un acord.

Cel puţin 40 de palestinieni au fost ucişi, iar alţi 380 au fost răniţi în cartierul Shajaya din oraşul Gaza.

De partea israeliană, bilanţul este de şase morţi - doi civili şi patru militari.

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, este aşteptat duminică în regiune, iar în Qatar este programată o întrevedere între preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, şi liderul mişcării teroriste Hamas, Khaled Meshaal.

Israelul a avertizat în cursul nopţii că va intensifica ofensiva terestră lansată joi, în scopul neutralizării infrastructurii organizaţiei Hamas, care a tras mii de rachete spre Israel, provocând moartea a trei persoane.

Mişcarea islamistă Hamas se declarase favorabilă unui armistiţiu umanitar de trei ore propus de Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici