Armata pakistaneză a demarat o amplă ofensivă împotriva unui bastion al talibanilor

Cel puţin patru militari au murit şi alţi 12 au fost răniţi de la începutul unei ofensive demarate sâmbătă de armata pakistaneză împotriva principalului bastion al talibanilor aliaţi ai reţelei al-Qaida în Waziristanul de Sud, în nord-vestul ţării, a anunţat armata.

39 afișări
Imaginea articolului Armata pakistaneză a demarat o amplă ofensivă împotriva unui bastion al talibanilor

Armata pakistaneză a demarat o amplă ofensivă împotriva unui bastion al talibanilor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"În cursul schimburilor de focuri între forţele de securitate şi terorişti, doi soldaţi au murit şi patru au fost răniţi la Mandana", potrivit armatei.

"Teroriştii au deschis focul asupra forţelor de securitate la un post de control rutier (...) şi doi soldaţi au murit, iar patru au fost răniţi", continuă textul.

Alţi patru militari au fost răniţi în schimburile de focuri sau de rachetele talibanilor, a adăugat armata.

"Armata a lansat o operaţiune după ce a primit ordinul Guvernului, operaţiunea a fost lansată dimineaţă devreme, fiind implicate trupe la sol şi mijloace aeriene", a declarat generalul Athar Abbas, purtătorul de cuvânt al armatei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici