Armata rusă a detectat o dronă militară americană de gabarit mare deasupra Mării Negre

Armata rusă a observat, vineri, deasupra Mării Negre, o dronă militară americană de gabarit mare, de tip RQ-4 Global Hawk, afirmă surse militare şi diplomatice citate de presa rusă.

12625 afișări
Imaginea articolului Armata rusă a detectat o dronă militară americană de gabarit mare deasupra Mării Negre

Armata rusă a detectat o dronă militară americană de gabarit mare deasupra Mării Negre/ Foto: wikimedia.org/Bobbi Zapka

"De data aceasta, armata rusă nu a detectat un avion de patrulare Poseidon al Forţelor Navale americane îndreptându-se spre frontiera Rusiei, ci o dronă strategică de recunoaştere americană de tip RQ-4 Global Hawk, care zbura la altitudine mare spre frontiera Rusiei", au declarat surse citate de site-ul agenţiei Tass.

Deocamdată, nu este clar dacă Rusia a trimis avioane de vânătoare pentru interceptarea dronei americane.

Marţi, Rusia a trimis avioane de vânătoare Suhoi-30 pentru interceptarea unui avion de recunoaştere american P8A Poseidon care zbura deasupra Mării Negre şi se îndrepta spre frontiera Rusiei.

Dronele de tip RQ-4 Global Hawk sunt utilizate la misiuni de recunoaştere, având o viteză de croazieră de 575 km/h şi o autonomie de 22.779 de kilometri.

Sute de militari români, britanici şi americani, alături de nave şi avioane MIG21 Lancer ale României şi Typhoon britanice, se antrenează timp de patru zile în Marea Neagră. La exerciţii participă şi un distrugător american dotat cu lansatoare de rachete de croazieră, sosit joi în Portul Constanţa.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici