Armata SUA îşi reduce forţa militară din Orientul Mijlociu. Rachetele Patriot vor fi relocate

  • SUA îşi retrage rachetele Patriot din Arabia Saudită
  • Oficialii ameriani iau în considerare şi reducerea prezenţei navale din Golful Persic
  • SUA şi-a mărit capacitatea militară din Arabia Saudită anul trecut după atacurile asupra rafinăriilor atribuite Iranului
2650 afișări
Imaginea articolului Armata SUA îşi reduce forţa militară din Orientul Mijlociu. Rachetele Patriot vor fi relocate

Arma SUA îşi reduce forţa militară din Orientul Mijlociu. Rachetele Patriot vor fi relocate

SUA îşi retrag rachetele Patriot din Arabia Saudită şi iau în considerare reducerea capităţii militare marcând, pentru moment, sfârşitul operaţiunilor la scară largă contra Iranului, potrivit Wall Strett Journal.

Alte două avioane de luptă au părăsit de asemenea regiunea, iar oficialii din SUA iau în considerare să reducă şi forţa navală din Golful Persic. Locaţia unde vor fi relocate rachetelor Patriot nu a fost dezvăluită.

Retragerea este bazată pe evaluările oficialilor conform cărora Teheranul nu mai este o amenţare iminentă la interesele strategice ale SUA.

SUA şi-au mărit capacitatea militară din Arabia Saudită după atacurile asupra zonelor petrolifere de anul trecut. Atacuri în care Iranul susţine că nu a fost implicat.

Admistraţia Trump păstrează sacţiunile economice asupra Iranului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici